Sportschool Peak Fit

Tim en Yamir van Werven

foto:  Charlotte Wolters

Peak Fit
Ulftseweg 81 A
7064 BB Silvolde
T   06 16 24 12 43
info@peakfit.nl
www.peakfit.nl

door: Robbie Wolters

Tim van Werven:

Ik wil mensen inspireren. Wat is er mooier dan iemand die tegen je zegt: “Door jou gaf ik niet op”.

foto: Charlotte Wolters

Tim is 20 februari 2021 overleden.

 

Helaas door de Corona regels kunnen wij Tim niet het afscheid geven wat hij verdient.
Wat we wel mogen doen van de gemeente is een erehaag vormen.
Die vormen wij aanstaande zaterdag 27-2. We vertrekken om 11:45 uur bij Peak Fit.

 

Foto: Charlotte Wolters

Yamir schrijft:

Je lach, je gedrag, je persoonlijkheid, je lach, hoe jij andere
mensen hielp met alles.

Hoe jij altijd klaarstond voor iedereen in je omgeving.

Hoe jij met trots 10 jaar geleden de sportschool begon,
je levenswerk waar ik met volle trots werk en in
jou voetsporen treed.

Papa, je was niet alleen mijn vader maar ook me beste vriend.

De hemel heeft er een mooie engel bij, ik ga je missen grote vriend rust zacht.

In Memoriam: De gelderlander 22 maart 2021 door Erik Hagelstein.

 

==============================================================

Dit artikel is van 25-01-2019

Eigenaren: Tim en Yamir van Werven

Tim van Werven is geboren in Amsterdam. Zijn ouders waren eigenaars van een zwemschool en vader was sportleraar. Het is dan ook niet vreemd dat sport als een rode draad door zijn leven heeft gelopen. Hij beoefende kickboksen, tafeltennis, ijshockey, atletiek, voetbal en wedstrijdzwemmen.

Na de havo ging hij in 1981 naar Amerika om voor de taal en de algemene ontwikkeling te studeren aan de St. Helens High School in Oregon. Tim gaf les in de zwemschool van zijn ouders en in 1987 kwam hij in dienst van G4S, de grootste beveiligingsfirma ter wereld, waar hij zich bezig hield met security van onder meer waardetransporten. Daarnaast trad hij op als portier en gaf les in diverse sportscholen.

In 2011 begon hij een eigen sportschool. Hij koos voor Silvolde vanwege de centrale ligging. Peak Fit heeft de modernste apparatuur en zeer ruime openingstijden tegen lage tarieven. Het beleid is zeer sociaal. Het resultaat is een moderne sportschool met meer dan 1.000 leerlingen waar wekelijks 24 groepslessen verdeeld over 12 disciplines worden gegeven.
Inpandig heeft Erwin Beek een ruimte voor fysiotherapie en maakt daarbij gebruik van de aanwezige toestellen.

Tim werkt zelf dagelijks mee in de sportschool. De vader van Tim was tachtig jaar toen hij stopte met werken en Tim is van plan nog lang door te gaan met zijn werk. Zijn hobby’s zijn auto’s, motoren en reizen. Het buiten-volleybal is zijn favoriete sport.

Hij heeft belangstelling voor de mens zelf en woont met veel plezier in Silvolde. Wel vindt hij het wenselijk dat er rondom bedrijven openbare parkeergelegenheid komt en de gemeente in de regelgeving ten aanzien van ondernemers meer dienstverlenend wordt.

Zoon Yamir is op 1 januari 2019 in het bedrijf gekomen en mede-eigenaar geworden.
Yamir is in Gendringen geboren en volgde op het Graafschapcollege de opleiding Sport en Recreatie.
Hij heeft een tijd nodig gehad om de juiste richting te bepalen en werd verkoopmedewerker. Daar ontdekte hij dat hij graag met klanten communiceert. Opa en oma hebben veel voor Yamir betekend en hij denkt er dagelijks aan door de tatoeages op zijn armen.
Hij volgde meerdere opleidingen in deeltijd op sportgebied en is nu zes dagen in de week in de sportschool te vinden. Hij onderhoudt de sociale contacten binnen de sportschool en zoekt zijn eigen weg. In zijn prille jeugd bezocht hij de fitness, voetbalde en tenniste. Nu ontspant hij met fitness en online gamen.

Achter de sportschool is een survival rek gebouwd waar in de buitenlucht groepslessen worden gegeven. De buurt kan vrij gebruik maken van deze voorziening als er geen lessen zijn. De wens van Tim en Yamir is om er nog een volleybalveldje aan te leggen. Dat is echter aan regels gebonden en niet eenvoudig te realiseren.

Er zijn de afgelopen tijd drie projecten opgestart waaraan de sportschool zonder commercieel belang zijn medewerking verleent. Met Samen Loyaal is er een samenwerking waarin mensen, die moeilijk communiceren, de gelegenheid geboden wordt om te sporten, met Oersterk komt een groepje jongeren met een verstandelijke beperking onder begeleiding van een coach sporten en eenmaal per week komen er enkele pupillen uit Harreveld helpen schoonmaken en blijven dan aansluitend sporten.

 

 

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com