Prins Bernhardstraat 000 algemeen

 

   

 

2020 Bewoners onderhouden het groen aan de Prins Bernhardstraat.

 

Doorkijkje Prins Bernhardstraat vanaf de parkeerplaat bij nummer 25

 

"Mulders Bultje"
Bron foto: Ecal Doetinchem

 

Bij "Mulders Bultje" onderaan in het zand tegen de muur kon je na schooltijd knikkeren.

Een greep uit de reacties op deze foto die 26 februari 2021 op facebook kwam.

Susanne Lamers

Nostalgie. Vanachter die hoge ramen staarde ik naar de gouden cijfers van de kerkklok die schitterden in de zon....wachtend tot het einde van de schooldag.

Dini Rosier

O jeetje wat een herinneringen ik zat op de Openbare School en woonde op de Ulftseweg en moest altijd het bultje over naar de Drie Linden . En dan hadden we knikker strijd bij kupkes Mulder (die maakte houten kuipen)  onder tegen de muur . Ik had een paar schoenen met een gat in de zool en zo verdwenen de knikkers in het spel en de St Clara had een veel groter aantal spelers en dan moet je slim zijn.

Ineke Geerts

Ja knikkeren , dan was ik weer te laat tussen de middag thuis voor het eten .want nog even potje afmaken.
Fam. Jansen heeft er ook gewoond, die zijn later naar Ulft vertrokken.

Charles Rensen

Prachtig , een heel bekend stukje Silvolde dat me terugbrengt naar het knaapje van een jaar of 7 dat daar z'n eerste 3 jaar basisschool doorbracht , de hogere klassen zaten in het oude klooster dat er achter lag.

Kitty Reinders

De meisjesschool vanaf klas 1 t/m 3. Juffrouw Blumer, meester van Hal in de derde klas moest ik al die trappen op om les te krijgen van meester Tomesen. Echt lang geleden.

Marga Goldsmid-Gerritsen

Zo leuk , de meisjes school, veel.herinneringen aan. Juffrouw Salemink en Juffrouw van Zanten, de nonnen, weet nog dat we 1 jaar bij de jongensschool in moesten, haha.

Wilco Giesen

Mooie tijden daar gekend. Onder andere met het "hoofd der school" de heer Egberts. Dan viel hij wel eens in voor een leraar, Caballero roken tijdens de les...
En daar op die plaats ben ik een keer flink gevallen, het bultje naar beneden... Ik was wel gelijk m'n wrat op m'n knie kwijt...Geluk bij een ongeluk

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com