Prins Bernhardstraat 008

Bakkerij Heiming

 

 

1988 Sloop van de Bakkerij

 

Prins Bernhardstraat 8

B.J. Heiming

E.M. Heiming  (Lies) / B.J. Heiming

Op de voorgevel zat het bordje Kerkenstraat, bovenin de voorgevel zat een gietijzerenraam.

Bij Silvoldenaren was het huis bekend als het  huis van “den dikken bakker” of “tante Lies van den bakker” of "bruur van den bakker”.
Hiermee werden bedoeld bakker Bernardus Johannes Heiming (geboren 14-07-1855) en zijn dochter Elisabeth Maria (geboren 17-11-1895) en zoon Bernardus Johannes (geboren 22-01-1912. Vader Bernardus Johannes Heiming was afkomstig van bakkerij Heiming van de Ulftseweg 1 waar nu cafetaria ’t Smikkeltje gevestigd is. De vestiging aan de Prins Bernhardstraat was dus een afsplitsing van het bakkersfamiliebedrijf aan de Ulftseweg. Uit de bevolkingsregisters valt niet precies op te maken wanneer men hier gestart is , in ieder geval functioneerde het bedrijf in het jaar 1885.
De bakkerij was gevestigd in het achterhuis. De luiken op de eerste verdieping verraden nog de aanwezigheid van een grote zolder. De winkel waar tante Lies zoveel jaar gesleten heeft had een deur aan de zijde van de Prins Bernhardstraat.. In de vijftiger jaren werden een moderne winkel en winkelpui aangebracht ter vervanging van het oude winkeltje. Na het beeindigen van het bakkersbedrijf is de winkel als woonkamer ingericht.

Doorkijkje Pr.Bernhardstraat foto genomen vanaf kruising Schoolstraat

Voorkant Prins Bernhardstraat

Zijkant bakkerij

Achterzijde bakker Heiming, fietsenstalling huishoudschool.

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com