Kogellagers Quintec Nederland bv

Foto: Charlotte Wolters

Terborgseweg 59
7064 AB Silvolde
T   03 1564 0240
E   info@quintec.nl 
www.quintec.nl

door: Robbie Wolters

Importeur van lagers, rechtgeleidingen en oliekeerringen.

Tonny van Vianen is op 1 december 2019 overleden.

Tonny van Vianen en haar partner Willem van Horik zijn afkomstig uit Rotterdam. Tonny werkte op de administratie van een grote handelsonderneming. Eén van de producten, die verhandeld werden, waren kogellagers. In 1993 wilde het bedrijf deze tak afstoten. De toenmalige chef van Tonny nam het over en startte het bedrijf Quintec in Krimpen aan de IJssel. Tonny ging er werken.

Tonny nam in 2001 het bedrijf over en ging op zoek naar een woon/werkpand in de omgeving van Velp. De keuze viel op het voormalige pand van bloemisterij Tijdink aan de Terborgseweg in Silvolde. Tijdink had het verkocht aan Jan en Marina Snuverink, een onderneming in melkmachines. De tuinkassen waren afgebroken en op die plek was een nieuwe bedrijfshal gebouwd.

Tonny is eigenaar van het bedrijf en Willem deed de administratie, magazijn en bijkomende klussen.

In de loop der jaren wijzigt de handel in kogellagers. De voorraad wordt uitverkocht en de producten zijn niet meer fysiek aanwezig. De leveringen gaan nu rechtstreeks van de fabriek naar de klant en de functie van Quintec wordt meer bemiddeling. De geleverde lagers komen veelal uit Amerika, Engeland, Zwitserland en Italië. Het betreft geen standaard lagers, maar veelal speciale lagers. Willem is met pensioen. Tonny wil nog een tijd het bedrijf voortzetten.

Tonny en Willem zijn nauw betrokken bij carnavalsvereniging De Metworst. In de bedrijfshal heeft de carnavalsgroep De Moatjes jarenlang hun wagen gebouwd en zij behaalden steevast de eerste prijs in de optocht in Silvolde. Sinds afgelopen jaar wordt de hal verhuurd aan Harmoni Sound van Remco Mijnen.

Tonny en Willem worden ook wel Q en Q genoemd. De buurt van de Terborgseweg is een actieve club mensen. De vrouwen (de Buufjes) komen maandelijks bij elkaar voor een creatieve avond.

Tonny schildert voor haar hobby en Willem heeft als hobby het houden van kippen.

26-02-2018

In Memoriam Carnavalsvereniging "de Metworst"

Afgelopen maandag bereikte ons het droevige nieuws dat Tonnie van Horik, na een kort ziekbed, is overleden.
Tonnie heeft de laatste jaren veel voor de Metworst betekend. Er ging geen Metworst aangelegenheid voorbij of Q&Q (zoals Willem en Tonnie bekend zijn binnen de vereniging) waren aanwezig.
Jarenlang hebben we onze opslag bij Quintec aan de Terborgseweg gehad en bij het ophalen van onze spullen stond de koffie altijd klaar en werden we hartelijk ontvangen. Altijd was er tijd voor een praatje.
Met het overlijden van Tonnie verliezen we een geliefd lid. We willen Willem heel veel sterkte en kracht toewensen voor de komende tijd.
 

Zillewoldse Vastelaovendpos 2020

 

Zillewoldse vastelaovendpos 2020


 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com