Ree├źnstraat Nieuwbouw

Huizen op braakliggende grond in Silvolde

Gepubliceerd: 29-04-2022 Bron: Regio 8

Op de hoek van de Lichtenbergseweg en Reeënstraat in Silvolde mogen van Oude IJsselstreek vijftien woningen worden gerealiseerd. Op het stuk braakliggende grond komen levensloopbestendige sociale huurwoningen en zeven koopwoningen voor starters.

Het plan voor de woningen is ingediend door woningcorporatie Wonion en het college heeft daar positief op gereageerd vanwege de grote behoefte die er volgens de gemeente is. "Daarnaast gaat inbreiding bij woningbouw in gemeente Oude IJsselstreek voor uitbreiding en deze vijftien woningen worden op een inbreidingslocatie gebouwd, wat nu braak ligt", laat de gemeente weten. "Al met al een plan met veel voordelen." Wonion wordt eigenaar van de kavels voor de huurwoningen. De overige grond, naast de koopwoningen voor starters, krijgt een 'openbaar karakter' en is eigendom van de gemeente.

Bij de realisatie van de woningen spelen 'duurzaamheid, klimaatadaptie en natuurinclusiviteit' een belangrijke rol volgens de gemeente. "Er wordt ook rekening gehouden met het reeds aangelegde hemelwaterinfiltratiesysteem", aldus Oude IJsselstreek. Dit systeem is eerder aangelegd op de grond waar eerder seniorenwoningen stonden.

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com