Bank: Regio Bank / Assurantiƫn /Makelaardij

Paul Klomberg

Foto: Ronald Falke

Terborgseweg 10
7064 AD Silvolde
T   03 1534 0582
E   info@paulklombergassurantien.nl
www.paulklombergassurantien.nl

Door: Robbie Wolters

woensdag 3 maart 2021

Sander, Paul en Ivar
Overname per 1 april 2021
Foto: Guido Pelgrim

 

Paul Klomberg Assurantiën neemt Alliance Makelaars over: ‘Gemak van alles onder één dak’

wo 10 mrt 2021, door Martijn Kraan voor Oude IJsselstreek Vizier

Silvolde - Woning kopen of verkopen? Het gehele proces van A tot Z is vanaf nu bij Paul Klomberg Assurantiën in goede handen. Vanaf 1 april neemt de Silvoldse onderneming namelijk Alliance Makelaars over. “En daarmee bieden we de klant écht alle gemak van alles onder één dak.”

Sander Klomberg en Ivar Henny zijn blij met deze stap, ruim een jaar na het eerste gesprek tussen de mede-eigenaar van het assurantiekantoor en de makelaar. “Onze sporen kwamen precies op het goede moment bij elkaar”, zegt makelaar Ivar Henny van Alliance.

Dezelfde bloedgroep

Niet dat een overname direct vanzelfsprekend was. “We hebben eerst een tijdje samengewerkt om te kijken of er een wederzijdse match was”, legt Sander Klomberg uit. “Dat vinden wij cruciaal. Gelukkig bleek dat beide partijen nagenoeg dezelfde bloedgroep hebben.”

“Onze sporen kwamen precies op het goede moment bij elkaar”

Vanwege de Covid-19-situatie verhuisden de medewerkers van Alliance al in juli afgelopen jaar naar het pand van Paul Klomberg Assurantiën aan de Terborgseweg in Silvolde. Hier is volop de ruimte om op verantwoorde wijze te werken en mensen te ontvangen. Henny: “Voor de klanten verandert er niks. Al ons personeel gaat mee en ook de naam blijft, alleen dan onder de noemer Alliance Makelaars by Paul Klomberg Assurantiën.”

Voordelen

De wederzijdse samenwerking biedt louter voordelen voor de klant. De makelaars van Alliance helpen met de aankoop van een woning. “Heb je dan je droomhuis gevonden, dan garanderen onze ervaren hypotheekadviseurs een hypotheekadvies op maat. Dat komt omdat wij niet gebonden zijn aan één bank”, stelt Klomberg.

“Bovendien zijn de lijnen kort nu we onder één dak werken”, vult Henny aan. “Dat is prettig, want bij de aan- of verkoop van een woning moet je soms razendsnel schakelen. Dan scheelt het dat je niet langs verschillende adressen hoeft.”

Verzekeren

Klomberg: “Ook voor het verzekeren van het totale pakket kan men bij ons terecht. Dat is wat mensen waarderen: alles op gebied van onroerende zaken en totale financiële dienstverlening onder één dak. Waarbij persoonlijk contact met de klant voorop staat.” Paul Klomberg Assurantiën is tevens Zelfstandig Adviseur van Regiobank, de bank die onlangs is voor de derde keer is verkozen tot meest klantvriendelijke bank van Nederland.

=====

Interview met Paul Klomberg 03-10-2018

Paul Klomberg is geboren en opgegroeid in Doetinchem. De liefde dreef hem naar Silvolde. In 1971 kreeg hij een relatie met Joke Helming uit de Bosstraat. Hij voetbalde destijds bij de Graafschap en om in te burgeren ging hij bij Sportclub Silvolde spelen. Tot 1983 was hij aanvoerder van het eerste elftal en hij maakte ook enkele jaren deel uit van het bestuur. Hij verhuisde in 1975 naar het Fazantplein in Silvolde en trouwde met Joke.

Hij volgde een mulo-opleiding met handelsvakken en startte zijn loopbaan op kantoor bij aannemersbedrijf Bulten in Doetinchem. Na zijn dienstplicht ging hij werken bij ABTB-CAVV in Silvolde, Hij maakte er diverse fusies mee en de start van de Welkoop winkels.

In 1988 werden Joke en Paul benaderd door de CVB bank of zij het agentschap in Silvolde van Marinus Schreur, die kantoor had in zijn voorkamer aan de Ulftseweg 104, wilden overnemen. Joke en Paul weten niet precies waarom de CVB hen benaderde. Wel werkte Joke al jaren bij de Rabobank in Gaanderen en had zodoende veel bankervaring. Na lang wikken en wegen namen ze de uitdaging aan en ontvingen een geldkistje, het klantenbestand van 40 personen en een bordje CVB agentschap voor aan hun nieuwe woning aan de Eekhoornhof 11.

De bank was maandag-, woensdag- en vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur geopend en het kantoor was vijf vierkante meter groot. Om bekendheid te geven aan de bank maakten ze stencils waarop ze een rente van 8,5% aanboden. Dat lag boven de gemiddelde rente, die de grote banken aanboden. Paul, Joke en de kinderen Debby en Sander gingen op zondagmorgen de folders in het dorp verspreiden en in de eerste week meldden zich tien klanten. Paul haalde in de avonduren alle benodigde diploma’s en ging naast zijn baan bij de ABTB-CAVV stug verder met het uitbouwen van de bank.

Het kantoor werd te klein en in 1991 kwam Joke in gesprek met de eigenaar van het pand Markt 5. Naast appartementen was hier ruimte voor een kantoor en Paul, Joke, Sander en Debby hielpen de eigenaar mee met de realisatie van een bankruimte van 40 vierkante meter. De opening werd een feest voor het hele dorp. In 1994 werd de ruimte nog eens vergroot met 40 vierkante meter zodat het geheel op 80 m2 kwam. Paul zegde zijn baan op en was full time met zijn eigen bedrijf bezig. Sander Klomberg trad in 1998 toe tot de vennootschap.

In 1999 waren er ruim duizend klanten en vier medewerkers. De toeloop was zo groot geworden dat de klanten buiten moesten wachten. Het pand op de Markt 2a in Silvolde werd aangekocht, na de verbouwing was de opening op 21 maart 2000. Dochter Debby kwam in 2006 het team van de bank versterken. Op 1 maart 2007 werd er een filiaal geopend in Gaanderen. Het kantoor in Silvolde groeide gestaag verder en de huisvesting werd te krap. Met de opening op 26 april 2018 in het voormalige pand van de Rabobank is er genoeg ruimte voor de huidige 15 medewerkers en ruim 8.000 klanten.

Van vergrijzing van het klantenbestand is geen sprake, 85% van de klantenkring is onder de 50 jaar en de klanten komen ook van ver buiten Silvolde. De jeugd maakt al vroeg kennis met de bank, de jaarlijkse kinderspaarweken in oktober zorgen voor circa zevenhonderd kinderen over de bankvloer die na het bezoek allemaal met een cadeautje naar huis gaan. Vanaf acht jaar is er voor kinderen een eigen betaalrekening.

Het kantoor heeft een enorme groei meegemaakt, maar is tijdens zijn 30-jarig bestaan altijd laagdrempelig gebleven voor bankzaken, hypotheken, verzekeringen of persoonlijk advies. De dagelijkse bankzaken worden aan de balie afgehandeld en voor alle overige zaken neemt men ruim de tijd en privacy.
De bank is ook altijd onafhankelijk gebleven en stelt een advies samen uit het aanbod van 21 hypotheekverstrekkers en 20 verzekeringmaatschappijen.
Met de digitalisering van de bank is men bijgebleven.

In de tijd waarin veel bankkantoren sluiten is het een unieke situatie om een bank van een dergelijke omvang in het dorp Silvolde te hebben.

Paul zou het mooi vinden om van de bank een financieel centrum te maken door de interne vestiging van bijvoorbeeld een makelaar, notaris en mediator.

Verder vindt hij het een goed idee om een seniorenwijk te bouwen zonder drempels of stoepranden en de huisarts en de apotheek binnen handbereik  zijn. Ook met een ruimte erbij voor biljarten, bingo, kaarten, sjoelen en andere bijeenkomsten. De woningen die door de verhuizingen vrijkomen vergroten de kansen voor de jongeren op de woningmarkt in Silvolde.

Door de vele uren die Paul besteedt aan de bank blijft er niet veel tijd over voor hobby’s. Hij spendeert de tijd, die over is, aan zijn vier kleinkinderen, de kinderen en partner Joke.

Paul begint de komende jaren met het afbouwen van diverse taken waardoor er weer tijd beschikbaar komt om hobby’s op te pakken.

03-10-2018

==========

Bron Onderstaand artikel: De Ulftse Krant 6 juli 2020

 

 

 

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com