Makelaardij Rijnlandhaven bv

John Bakker

Harbershoek 4-6 
7064 AC Silvolde
T 03 15 32 41 26
www.rijnlandhaven.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

Rijnlandhaven Makelaardij voor wonen, werken en/of recreëren zoals u dat wilt. 
John Bakker is geboren in Terborg. Hij woont in Dinxperlo, omdat echtgenote Ada verknocht is aan die plaats. John bezocht vanaf 1970 het Isala college in Silvolde. Het was een dependance van het Ludger college en gevestigd in meerdere noodlokalen.

De zus van John ging op zakenbezoek naar de firma Fokker op Schiphol. John was 15, mocht meerijden en stapte brutaal naar binnen. Het resulteerde in een rondleiding en John raakte gefascineerd door de vliegtuigbouw.

Hij ging luchtvaarttechniek en electronica studeren aan de MTS in Den Haag en volgde de opleiding vliegtuigmonteur. Tijdens die studie woonde hij in Den Haag en had een bijbaantje in de manege in Scheveningen. Na de opleiding vervulde hij zijn dienstplicht op vliegveld Deelen. Hij ontdekte dat vliegtuigmonteur toch niet zijn ding was en koos een totaal andere richting. Hij volgde bij EDAH een opleiding  voor assistent winkelchef. Hij bleef circa zes jaar in dit vak en werkte in verschillende winkels o.a. bij Vendet en Torro.

In 1978 was Ignas Hakvoort eigenaar van makelaarskantoor Rijnlandhaven bv in de kantoorruimte van de voormalige timmerfabriek van Scholten aan Ulftseweg 85. John Bakker kwam als zelfstandige in eerste instantie op de administratie. Daarnaast begon John een kantoor in hypotheken en assurantiën. Als avondstudie haalde hij het diploma assurantiën C en B en volgde de makelaarsopleiding in Utrecht.

Een leuke anekdote uit de beginjaren: Rijnlandhaven kreeg Silvoldseweg 22 in Terborg in de verkoop. John maakte echter foto’s van het pand Terborgseweg 22 in Silvolde, de woning van collega-makelaar Koenders.

In 1992 werd hij eigenaar van Rijnlandhaven en verhuisde het bedrijf in 1997 naar de huidige plek. In 2000 stopte hij met assurantiën en ging uitsluitend verder met makelaarsactiviteiten.

John verdiept zich de laatste jaren in maatschappelijk onroerend goed zoals kerken en schoolgebouwen.

Rond de eeuwwisseling was hij een fanatiek marathonloper en nam deel in New York, Rotterdam, Berlijn en liep van de plaats Marathon naar Athene.

Hij houdt zijn conditie nu op peil met wandelen met hond Ayla de mascotte van het kantoor, tennis en volleybal.

Hij kijkt met plezier terug op de gemoedelijke sfeer bij de winkeliersvereniging rond 2000. Supergezellig was o.a. de trekking van de St. Nicolaasactie . Terwijl het bestuur aan het gebak zat pikte de hond bonnetjes uit de doos en dan moest je vlug zijn anders was het formulier onleesbaar. Alles onder het toeziend oog van twee politieagenten zodat alles een eerlijk verloop had.

23-03-2018

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com