Rijschool Luco

Luco Hondeveld

Foto: Charlotte Wolters

Pastoor Bluemersplein 1,
7064 BK Silvolde
T  06 1257 6515  
lcmhondeveld@gmail.com
www.rijschoolluco.nl

Luco Hondeveld is een geboren en getogen Sivoldenaar.
De voornaam Luco  komt van de eerste letters van moeder Lucy Hondeveld-Schreur geboren en getogen Silvoldse en vader Co Hondeveld geboren in Arnhem. Luco zag het licht aan de Lichtenbergseweg 24 waar Opa Giet Schreur de postbode en Oma Lies Schreur - Bongers woonden. Dit is schuin tegenover het Pastoor Bluemersplein 1 waar nu het kantoor en woonadres is.
Na de basisschool heeft Luco twee jaar de MAVO gedaan en stapte toen over naar de LTS in Ulft waar hij de opleidingen machinebankwerken en constructiebankwerker volgde.
In avondstudie volgde hij lascursussen en de opleidingen hydrauliek en pneumatiek.

Luco deed in de jaren 80 aan Krachtsport met o.a. bodybuilding.
Nu heeft hij er, naast de rijschool, geen tijd meer voor omdat er 4 á 5 keer in de week voor getraind moet worden om mooie resultaten te behalen.
Zijn eerste baan kreeg Luco vanuit zijn vakantiewerk in 1980, een contract bij de Lovink in de technisch dienst, hier heeft hij gewerkt tot november 1991. Daarna koos Luco voor iets anders en ging bij Suselbeek als carrosseriebouwer werken tot het bedrijf in 2013 failliet ging.
De vraag was toen: wat nu? is dit het goede moment om van je hobby je werk te maken en op zelfstandige basis een eigen rijschool te beginnen? Yes laten we het doen!
Zijn vrouw Trees kreeg al vaak te horen dat Luco zo fijn en rustig les gaf, ook de kinderen Jeremy en Jordy stonden er helemaal achter. Nu december 2018 heeft Luco 4,5 jaar zijn eigen zelfstandige rijschool. Luco heeft er geen moment spijt van gehad, hij krijgt veel enthousiaste reacties en het loopt prima.
Zijn opleiding en bevoegdheid tot erkend rijinstructeur heeft hij bijna 30 jaar geleden op 7 december 1989 succesvol afgesloten.
In 1990 haalde Luco het Motor instructeur A bewijs en in 2013 deed hij de taxiopleiding en haalde hij het Chauffeursdiploma Taxi.

Als hobby, naast zijn vaste werk, ging hij bij verschillende rijscholen in de buurt rijles geven in de avonden en op zaterdag o.a. in Ulft, Dinxperlo en Silvolde.
Sinds januari 2017 kun je bij Rijschool Luco lessen volgen voor aanhanger B-E. Luco volgt uiteraard alle bijscholingen om zijn Rijinstructeur-schap te behouden.
Om voor jezelf te beginnen met een eigen rijschool daar had Luco weleens eerder over nagedacht, maar ja, je vaste baan opzeggen, dat was lastig. Het betekende meer dan een auto aanschaffen en zorgen dat je leerlingen kreeg, er kwam heel wat bij kijken:
Het bedrijfsplan maken, inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zorgen dat je belastingzaken op orde zijn. De website en het logo ontwerpen en de administratie met een goed klant-volgsysteem op de computer zetten. Er is heel wat werk verzet, mede door de oudste zoon Jeremy die nog steeds de boekhouding verzorgt.
“Het leukste aan lesgeven is toch wel met mensen omgaan en proberen er voor te zorgen dat ze in één keer slagen”.
Advies; ga eerst thuis aan het werk met de theorie, hiervoor krijg je een boek en usb-stick of cd-rom te leen bij afname van rijlessen. Daarna worden de praktijklessen ingepland.
Als er een basis is gaan theorie en praktijk samen, dat werkt prima!
Nu kun je Luco 1x in de maand als vrijwilliger in de kantine bij Sportclub Silvolde vinden.

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com