Robert Willemsen

foto: Roel Kleinpenning 2014

Bron: Weekendkrant Doetinchem 2014 door Carla van der Meer

ZEDDAM - „Boerenkool eten op nieuwjaarsdag is traditie”, vinden Carl Aalders en Robert Willemsen, eigenaren van Het Tolhuis in Zeddam. „De mensen hebben tijdens de feestdagen vaak zoveel aparte gerechten gegeten dat ze toe zijn aan een lekkere stamppot. Boerenkool eten op 1 januari is altijd succesvol. Het is meteen een nieuwjaarsreceptie voor familie en vrienden.”
„De traditionele boerenkoolstamppot wordt aan tafel op een eigentijdse manier geserveerd”, laat Aalders weten. „Voor de grote of kleine gasten die niet van boerenkool houden, hebben we iets anders.”
De gasten kunnen dan meteen het geheel in 2014 vernieuwde restaurant komen bekijken. Het Tolhuis heeft het interieur gemoderniseerd, maar de oude vertrouwde kwaliteit is uiteraard behouden gebleven. Zo wordt de saus voor de chateaubriand uiteraard nog steeds vers aan de tafel van de gasten bereid.
Het Tolhuis verzorgt ook de catering voor bedrijven, zoals een kerstborrel eventueel gecombineerd met stamppotten. Ook particulieren kunnen voor de catering bij Het Tolhuis terecht. Zo kunnen ze ook met de Kerst thuis genieten van bijvoorbeeld soep en salades van de bekende Tolhuiskwaliteit. „We houden bij onze gerechten rekening met diëten en allergieën”, zegt Willemsen. Het Tolhuis heeft op de website een culinaire kalender, waar iedere twee weken weer iets speciaals op staat.
Reserveren voor het boerenkooleten op 1 januari is gewenst. De kosten bedragen in 2014 17,50 euro en voor de kinderen is er een aangepaste prijs. Info: 0314- 651264, www.hettolhuis.com. 

Carl Aalders (l) en Robert Willemsen van Het Tolhuis, ’s-Heerenbergseweg 42 Zeddam. foto: Roel Kleinpenning
tekst: Carla van der Meer

5 december 2014

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com