Scarlet Peters

Cry Me A River Band

Foto: Roel Kleinpenning

Bron: Oude IJsselstreek Vizier 18 september 2019

Door Marcel van Berkum.

Tandartsassistente gaat het theater in

Tournee Joe Cocker-tributeband

Silvoldse zangeres Scarlet Peters staat voor een grote uitdaging, want aan de vooravond van een omvangrijke tournee. Zij maakt deel uit van de Cry Me A River Band, die de komende maanden 25 schouwburgen in Nederland aandoet. Te beginnen op zaterdag 5 oktober in Amphion. Een tweede tour van de Joe Cocker-tributeband staat ook al gepland.

SILVOLDE - Afgelopen week deed de formatie een try-out in Emmen. "Het publiek reageerde fantastisch", vertelt de Silvoldse. Zaterdag 5 oktober gaat het echt beginnen met een thuiswedstrijd. Daarna tot in mei 2020 is er elk weekend een optreden. Soms twee keer in één weekend. Het is een flinke inbreuk op het privéleven van de tandartsassistente en moeder van twee dochters, waarvan er nog één thuis woont. "Ik heb uiteraard wel even moeten overleggen, maar ik krijg alle steun van het thuisfront." Scarlet werkt drieënhalve dag in de week in de tandartspraktijk. "Maar niet op vrijdag, dus dat komt goed uit."

Ook tweede tournee

En Scarlet Peters heeft opmerkelijk nieuws. Deze tournee is nog niet begonnen, maar ook een volgende staat al vast. "We spelen nu in theaters in het noorden en oosten. In de volgende tour gaan we vooral naar het westen van het land. En ook naar België."

Ilse de Lange

De band wordt organisatorisch ondersteund door Friendly Fire Theater, impresariaat van onder anderen ook Ilse de Lange en Kensington. "Zij zagen een filmpje van ons op YouTube, namen contact op met Erik Hagelstein en gaven de aanzet tot de toer."
De zanger/journalist nam het initiatief tot de formatie. "Een dag na de dood van Joe Cocker belde Erik op. Hij vertelde dat hij van plan was een tributeband te beginnen van zijn 'ultieme held'. Ik was meteen enthousiast." De afgelopen jaren speelde de band slechts enkele keren per jaar. Dat wordt nu wel even anders.

Legendarisch

'The life of a man. Joe Cocker' is de titel van het theaterprogramma. Naast alle legendarische hits van de Engelse zanger, die 22 december 2014 op 70-jarige leeftijd overleed, hoort het publiek ook anekdotes over het turbulente leven van de rockster.
Optreden in de schouwburg deed Scarlet nog maar zelden. Het publiek is natuurlijk totaal anders dan in een popzaal. Het komt uitsluitend voor de muziek en zit te luisteren en te kijken. Ze vindt het spannend en kijkt er naar uit. "Alles wordt strak geregisseerd en uitgelicht. De kleding is uitgekiend, want elk vetrolletje wordt zichtbaar uitvergroot."
Scarlet groeide op in Ulft en kwam vroeg in aanraking met muziek. Vader Henk Striekwold was dirigent van het Jongerenkoor Gendringen. Zij ontpopte zich tot een echte rockzangeres en richtte haar eigen band Bugs 'n Bones op. "We spelen zo'n 10 keer per jaar, maar straks alleen als het uitkomt met de Cocker-optredens. Daarover heb ik afspraken met de bandleden."

 

 

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com