Bouw Schasfoort Bouw Solutions

Laurens Schasfoort

Lichtenbergseweg 68A
7064 CE Silvolde
T 06 46 67 78 88
M: mail@vannatureduurzaam.nl
W:  www.vannatureduurzaam.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

‘Vrij leven architect’ en aannemer

Laurens Schasfoort is geboren in Oldenzaal. Hij studeerde natuur- en scheikunde in Utrecht en leerde daar zijn echtgenote Arletta kennen. Hij heeft op meerdere plaatsen in het land gewoond en een afwisselende loopbaan gehad. Docent volwassenenonderwijs loopt als een rode draad door de werkzaamheden.

In het jaar 2000 wilden Laurens en Arletta verhuizen naar de Achterhoek. Ze gingen met een bevriend stel op zoek naar een boerderij, die in twee wooneenheden gesplitst kon worden. Het werd uiteindelijk geen boerderij, maar een vrijstaande woning aan de Lichtenbergseweg in Silvolde. Cor Hengeveld, verhuur van geluidsapparatuur, was er gevestigd en later een kapsalon en rijwielhersteller Remij. Zijn vader was werkzaam in de bouw en Laurens had vaker zijn eigen woning verbouwd. Aldus verbouwde hij eigenhandig het winkelpand tot woonhuis.

Hij begon ‘Zichtbaar zijn’, zichtbaarzijn.nl. Het bedrijf ontwerpt, lanceert en onderhoudt websites. In de toekomst wil Laurens zich beperken tot onderhoud van de sites voor bestaande klanten.

Laurens richt zich steeds meer op de huizenbouw en dan met name duurzame woningen met zijn bedrijf Schasfoort Bouw Solutions. Enkele jaren geleden werd zijn belangstelling gewekt voor Tiny Houses. Het zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal, die bewust gebouwd en bewoond worden vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. Op de website vannatureduurzaam.nl staat informatie over het bouwproces en de materialen. Laurens weet ook waar ze in Silvolde gebouwd kunnen worden. Namelijk op het braakliggende terrein aan de overzijde van zijn huis aan de Lichtenbergseweg. Voor het realiseren en promotie van Tiny Houses vormt Laurens een bouwcollectief met een architect/bouwbioloog en een energieadviseur/bouwbioloog.

Zijn conditie houdt hij op peil door middel van karate en samen met Henk Welling maakt hij muziek in de formatie Blues Flu.

Het lijkt Laurens een leuk idee om Silvolde tijdens de Zommermarkt om te toveren tot een kunstdorp. Hij denkt hierbij aan street art.

Een café, gericht op 50+ publiek, zou een welkome aanvulling voor de horeca zijn.


23-03-2018


 

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com