Schoolstraat 02 O.l.S De Drie Linden

De gemeente zet het voormalige schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde in als locatie voor noodopvang. De Drie Linden is ingericht als locatie voor noodopvang. In de bestaande 5 klaslokalen zijn wanden geplaatst en slaapvertrekken gerealiseerd. Buiten zijn sanitaire units geplaatst met douche en toilet.

=======

Henny Haggeman 21-04-22, 16:54

Basisschool De Drie Linden in Silvolde wordt ingezet als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Na een verbouwing kunnen er dertig mensen in terecht.

,,Vandaag is gestart met werkzaamheden om het gebouw geschikt te maken als tijdelijk opvanglocatie", We verwachten dat de woonunits begin mei klaar zijn voor gebruik.”

======

30 maart 2022

Veel inwoners uit Oekraïne ontvluchten hun land door de oorlog. De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van deze vluchtelingen. De gemeente heeft de afgelopen weken zorgvuldig gekeken naar locaties, waar Oekraïense vluchtelingen voor mogelijk langere tijd opgevangen kunnen worden. Besloten is het voormalige schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde beschikbaar te stellen als opvanglocatie.

De Drie Linden staat leeg en is per direct beschikbaar. De veiligheidsregio is positief over de Drie Linden als opvanglocatie. Er kunnen verschillende woonunits worden gemaakt. En er kunnen sanitaire voorzieningen worden gerealiseerd. In het gebouw kunnen tussen de 35 en 45 mensen opgevangen worden. Op dit moment is nog niet bekend wanneer vluchtelingen op deze locatie worden opgevangen, hoeveel vluchtelingen er komen, en hoe lang ze blijven. Omwonenden hebben woensdagmiddag een brief ontvangen over de inzet van de Drie Linden als opvang voor vluchtelingen.

 

 

Nieuwbouw school.

Op de foto staan: Camel Gunn, Maarten Karssen, Nejla Akbulut, Gulsen Altun, Yunus, Justin, Marieke, Sonay Arun, Sanne Koster, Mine Bagci Darilmaz, Tiddo Bakker, Eric en in de kruiwagen zit Marije Icking.

 

Sloop school.

 

Oude schoolgebouw.

1950 - 1951 Schoolreis Schiphol de Drie Linden

Maarten Koudijs:  Op deze foto staan de volgende leraren en onderwijzeressen en kinderen.  Alleen juf Schumacher en meester Heringa waren de leerkrachten, de andere volwassenen zijn ouders van leerlingen die als begeleiders mee gingen. Ik zit gehurkt op de 1e rij, 2e van rechts.
Juf Schumacher , Eduard Obbink , Jan Stoltenborg , Dinie Kortbeek, Derk Weening, Meester Heringa, Annie Dam, AnneJet van Selms, Herman Wensink, Bennie Fokkink, Jan van Selms, Dinie Leeuwenstein, Lies Stoltenborg, Joke Piepers, Bernard Jansen, Johan Deinen, , Jan Kortbeek, Gert Flory, Henk Bruggink, Bennie Colenbrander, Annie ter Maat, Henny van Amerongen, Ineke Breukelaar, Annie Stoltenborg, Johan Weening, Henk Elijzen, Jan Berkelder, Frits Obbink, Mientje Bruil , Boesveld , Meijerman, Annie Jansen , frieda Radstaak , Corry Elijzen, Ineke van Gevel, Stien Spekking, Johan Teeuwsen , Jopie Steenhuizen, Jan Overkamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

===


1949  het 60 jarig bestaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com