Hovenier

Sjoerd de Jong

Foto: Charlotte Wolters

Hof van Oranje 4
7064 GD Silvolde
T  06 4445 6881
info@sdjhovenier.nl
W www.sdjhovenier.nl

Door: Robbie Wolters

Sjoerd de Jong is een geboren en getogen Silvoldenaar en woonde aan de Wezelhof 56 in Silvolde.

Hij is een kleinzoon van de heer Sjoerd de Jong die van van 1966 tot 1984 directeur van de Pastoor Bluemersmavo in Silvolde was.

Sjoerd komt uit een onderwijzersfamilie, zijn moeder en zussen werken in het onderwijs.
Hij ging in zijn jeugd graag in Friesland op vakantie naar een boerencamping met een grote schommel. Dat was echter niet de enige reden, hij mocht altijd de boer helpen bij de werkzaamheden.
Zijn schoolkeuze was dan ook de opleiding AOC groen en op zijn veertiende liep hij o.a. stage bij Robert Steentjes en Maurits Heebink.
Hij volgde verder de 4 jarige opleiding outdoor manager bij AOC Oost en op het graafschapscollege de ondernemersschap opleiding.

In 2013 was de opleiding afgelopen en we zaten in de crisistijd, er was geen werk te vinden en Sjoerd begon zijn eigen bedrijf.

Hij tekent zelf het ontwerp en doet de aanleg van de tuin. In zijn ontwerpen vindt je evenwichtige tuinen met een juiste verhouding tussen groen en verharding en de tuin is natuurlijk, in elk seizoen is er wat te zien en te beleven. Door de plantkeuzes trekt de tuin verschillende vogels en insecten aan.
Bij het ontwerp zorgt Sjoerd al voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Hij werkt momenteel met een stagiair en wil nu zelf iemand opleiden om in dienst te nemen.

Sjoerd heeft zich aangesloten bij tuinkeur, een vereniging voor hoveniers, daar bezoekt hij de verenigingsavonden en blijft zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Verder verzorgt tuinkeur tuintips die regelmatig op de face book pagina van Sjoerd worden plaatst.

Momenteel is de buxusrups in de belangstelling. Die vreet de buxus kaal en is alleen met bestrijdingsmiddelen te verwijderen. Je blijft echter bezig met spuiten omdat er steeds nieuwe rupsen komen. Een goede vervanger is ilex. Sjoerd is bereikbaar voor advies en komt geheel vrijblijvend een kijkje nemen of hij iets kan betekenen. Het is geen probleem om een tuin in de winter aan te leggen zolang de grond niet bevroren is.

Sjoerd viert carnaval bij de Metworst en met de Mangels bouwt hij de laatste jaren een carnavalswagen. Verder vindt hij vissen en varen leuk.

Hij zou graag het grasveld bij de Wezelhof, Eekhoornhof en Konijnenhof omtoveren tot een mooi park en het dorp opfleuren met sierbloemen die je eens per jaar afmaait.

Zijn droom is een bedrijf met zes vaste vakmensen en hij zou graag eens mee gaan met een excursie voor top ontwerpers.

21-11-2018

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com