Steentjes

Kwekerij en bloemen- plantenhandel

Oude Dinxperloseweg 68
Silvolde

In 1929 werd het bedrijf opgericht door Th.A Steentjes, deze hield zich hoofdzakelijk bezig met de kweek van heesters, kerst-, fruit- en laanbomen. In de dertiger jaren werden er op het buitenterrein broeikassen bijgezet en er werd een bloemenkas gebouwd voor de particuliere verkoop van snijbloemen en kamerplanten.
In die tijd werden de snijbloemen vanuit Rijnsburg met de trein afgeleverd op station Velp en TH. Steentjes ging vroeg op pad met zijn motorfiets om de bestelling op te halen. Verder werd er zaad aan de boeren geleverd in de dertiger en veertiger jaren, in oorlogstijd reisde Th. Steentjes heel wat af om aan de benodigde zaden te komen tot in Enkhuizen toe voor het bietenzaad. Na de oorlogsjaren richtte het bedrijf zich in hoofdzaak op de kweek en verkoop van planten en in de jaren zestig kwam daar de aanleg en het onderhoud van tuinen bij. De zoons Joop en Theo waren inmiddels tot de firma toegetreden, Joop hield zich bezig met hovenierswerkzaamheden en Theo met de snijbloemen en kamerplanten. Begin jaren zeventig begint Theo een eigen bedrijf in Zelhem en neemt Joop de zaak van vader over. 
Joop bouwt meerdere kassen bij en kweekt in hoofdzaak Cyclamen, Cineraria en Violen die grotendeels via de veiling in Aalsmeer en later in Bemmel verkocht worden.
1989 komt de derde genaratie Steentjes in het bedrijf. Miranda en Robert treden toe tot de vennootschap. Rond de jaren 90 werd de verkoopruimte voor de planten uitgebreid en in 1997 stopt het hovenierswerk en gaat Maurits Heebink daar voor eigen rekening mee verder.
Miranda verlaat de vennootschap maar blijft werkzaam bij Steentjes. In 2005 stapt Joop Steentjes uit het bedrijf en zoon Robert neemt het over. Miranda start in 2010 haar bedrijf Bloemen en Emoties. Simone Steentjes de zus van Miranda en Robert is tot op heden werkzaam in het bedrijf. 

Bron: familiearchief famile Steentjes en Ton Looman.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com