Roy Gries vertelt over zijn zoon Teun.
Teun Gries in Amerika.
Teun begon zijn tenniscarrière bij tennisvereniging De Paasberg.
In 2022 kwam Teun met het plan dat hij wel collegetennis wilde gaan spelen in de Verenigde Staten en wel in Chicago, Illinois.
Studeren en sporten op een Amerikaanse universiteit, dat is geen sinecure. Vooraf hadden we geen idee wat er allemaal bij kwam kijken. Je wilt niet weten hoeveel verschillende formulieren en vragenlijsten we in hebben gevuld; DS-60, I-10, F-1, Sevis 901 en wat dies meer zij. Elke letter uit het alfabet en alle cijfers van 0 t/m 9 zijn meerdere malen de revue gepasseerd.
Het hele traject begon januari 2023. Het bureau dat de begeleiding deed KingsTalent, gaf opdracht een film te maken waarin Teun al zijn tennisslagen, inclusief het spelen van rally’s, mocht demonstreren. Samen met Alan Hermsen als sparringpartner en Roland Mientjes als Jan de Bont, werd er een film gemaakt. KingsTalent heeft hier een compilatie van gemaakt en deze naar verschillende universiteiten in Amerika gestuurd.
.
Al snel belde de eerste tenniscoach van de universiteit in South Dakota met Teun. Uiteindelijk zijn er 10 coaches geweest die Teun graag in hun team zagen.
Teun had van begin af aan een goed gevoel bij Chris Tudor, de tenniscoach van Olivet Nazarene University in Bourbonnais, circa 80 km van Chicago.
Chris Tudor vertelde over de trainingen, het niveau van het team en de mogelijkheden op de universiteit qua studie. Dat sprakTeun aan en hij besloot om naar Bourbonnais te gaan. Hij heeft een aantal zware testen, die 3 uur duurden, Engels en wiskunde moeten doen in Nijmegen en Wassenaar voor dat hij toegelaten werd op de universiteit Olivet. Teun gaat de studie ‘kinesiology’ volgen, dit is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd.
De Amerikaanse ambassade in Amsterdam keurde de visumaanvragen van Teun, Roy en Debby goed en op 25 augustus vertrokken ze met z’n drieën richting Chicago, een week later kwamen Roy en Debbie weer retour naar Nederland.
Teun tennist daar inmiddels volop met veel plezier in een leuk team.
Hij spreekt erg goed Engels maar het volgen van een studie in het Engels met de bijbehorende vaktermen is een ‘other cook’. Het duurt zeker een paar weken voordat hij zijn draai helemaal gevonden heeft.
Het is het begin van een mooi avontuur en we horen graag hoe het hem verder vergaat in de Verenigde Staten.