0 Tiffany glas De hobby van Ton en Tonie Terhorst

Het is bijzonder te zien wat Ton en Tonie hobbymatig ontwerpen en maken van Tiffany glas. Het is geen bedrijf, je kunt er geen grote opdrachten plaatsen.

Creativiteit met glas.


Glas in lood.

Creativiteit zou je eigenlijk kunnen vertalen als vluchten uit alle beslommeringen die het leven met zich mee brengt. Als je een hobby hebt waar je met plezier aan werkt, dan kun je jezelf daar zo heerlijk weg laten zakken en de boel de boel laten, nergens meer aan denken en je helemaal laten gaan in je hobby.
Decoratieve Spiegels zijn eigelijk ontstaan uit de hobby "Tiffany". Samen met mijn vrouw zitten we avonden te snijden, slijpen, koperfolie plakken en te solderen. 

Raamhangers en lampenkappen van tiffany vereisen een hoge concentratie, vooral als het gaat om het invullen van de kleuren.
Dit is met spiegels minder het geval. Je pakt brons, grijs of zilverkleurig, of nog mooier een combinatie van die kleuren en je komt tot leuke resultaten. Iedereen heeft thuis wel spiegels bv. in de hal, badkamer of de keuken, met of zonder geslepen facet of mooie lijst het hoort er gewoon bij. Dus waarom geen spiegel in de vorm van een beer, eekhoorn of vlinder.

Ton en Tonie
Heuvelstraat 18
7064 BS Silvolde
info@terhorsttiffany.nl
www.terhorsttiffany.nl
0315 - 324508

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com