Hovenier Tuinbeheer Maurits Heebink

Maurits Heebink

Rabelingstraat 9a
7064 KG Silvolde
T 0315-327820
M 06 5136 1207
E info@tuinbeheer.nl
W www.tuinbeheer.nl 

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

Maurits Heebink kreeg na de lagere school het advies van zijn vader om bloemenkweker te worden.
Hij bezocht de Lagere Tuinbouwschool De Rank in Velp en vervolgde in 1979 als 16-jarige, zijn opleiding Bloementeelt via het leerlingenstelsel, één dag theorie en vier dagen praktijk bij Tuincentrum Steentjes aan de Oude Dinxperloseweg in Silvolde. Hij wist toen héél zeker dat hij géén hovenier wilde worden.

Maurits bleef tot 1992 bij Steentjes, maar maakte dan, vanwege zijn allergie voor stuifmeel en hooikoorts, de overstap naar wegenbouwbedrijf Jaartsveld. Hij begon als grondwerker en hield zich bezig met het zetten van kolken en rioolaansluitingen.

In 1996 hoorde hij dat Joop Steentjes ging stoppen met de hovenierswerkzaamheden en binnen een half uurtje kwam hij tot overeenstemming en nam het hoveniersgedeelte van Tuincentrum Steentjes over en begint voor zich zelf. De eerste tijd bleef hij 25% van zijn tijd als zzp’er voor Jaartsveld werken en begon met het onderhoud van tuinen.
Ton Smeenk ontwierp een website en dat werd een groot succes. Via dit kanaal kwamen er aanvragen en opdrachten binnen voor de aanleg en het onderhoud van tuinen. Verder behoorde het maken van bestratingen, waterafvoeren en rioleringen tot de werkzaamheden. Jaartsveld bleef een grote opdrachtgever voor Maurits. De werkzaamheden namen toe. Daarom stopte Maurits met het veehoudersbedrijf en ging full time voor zijn nieuwe bedrijf aan de slag.

In 2010 organiseerde Maurits samen met Robert Steentjes de eerste tuinbeurs bij Tuincentrum Steentjes. De tuinbeurs groeide en Maurits ging alleen verder en huurde voor de beurs in 2012 de S.S.P. hal in Ulft.  Hier bleef hij nog vier jaar. Daarna stapte hij over naar het pand van het tuincentrum in Doetinchem nabij de oprit naar de snelweg A18. Zonder de hulp van zijn familie en vrienden was het niet mogelijk geweest om de tuinbeurzen te realiseren. Hij huurde het pand het hele jaar en startte  er ook met de verkoop van planten. De plantenverkoop was erg tijdrovend en door personeelsgebrek stopte hij hiermee. Nu huurt hij het pand voor enkele maanden per jaar om de tuinbeurs te organiseren en er is een begin gemaakt met veilingen via BVA van o.a. gebruikte tuinmachines en gereedschappen. Momenteel zijn er twee vaste medewerkers en hij huurt specialisten in voor diverse werkzaamheden.

Hij merkt een grote verandering in de aanleg van tuinen. De jeugd heeft minder belangstelling voor bloemen en planten en er komt meer verstening van de tuinen.

Wat voorzieningen betreft is Silvolde flink achtergebleven bij Ulft, we zullen als ondernemers flink ons best moeten gaan doen om Silvolde weer op de kaart te zetten.

Maurits draagt stichting Care Travel een warm hart toe. De oprichter Jos van den Berg kent hij al vanaf de tijd dat deze bij boekhandel Wink aan de Ulftseweg werkte en er staan nu enkele auto’s van Care Travel bij Maurits geparkeerd.

Als hobby speelt hij bij kaartclub Ziona. (Zwikken Is Ook Niet Alles).

Maurits denkt erover om op meerdere plaatsen in Nederland tuinbeurzen te organiseren.

17-08-2018

 

Onderstaand artikel is uit Oude IJsselstreek Vizier van 5 februari 2020, geschreven door Carla van der Meer en de foto is van Roel Kleinpenning.

Bron: Oude IJsselstreek Vizier 05-02-2020 door Carla van der Meer, foto Roel Kleinpenning.

 

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com