Ulftseweg 006, Mulder groente en fruit

 

    

   

 

januari 2018 Peter van Aalten groeten & fruit Silvolde. (foto: Roel Kleinpenning)

'Het werken tussen vier muren was wel even wennen'  31 jan 2018 door Nick Moritz

Silvolde - Bijna dertig jaar lang was Peter van Aalten als groenteman een vrije jongen. Hij ventte zijn waar aan de klanten op straat. Zes jaar geleden kreeg hij zijn huidige winkel aan de Ulftseweg in Silvolde aangeboden. "Daar heb ik wel even over na moeten denken", geeft Van Aalten toe. "En in het eerste jaar heb ik het hier weleens moeilijk gehad. Dan kwamen de muren op me af. Bovendien was ik gewend om alleen te werken en hier heb ik ook personeel. Maar het werken met dagverse producten bleef gelijk en daar ligt uiteindelijk mijn hart."

De groenten zijn Peter van Aalten van huis uit met de paplepel ingegoten, letterlijk en figuurlijk. Zijn ouders hadden een tuindersbedrijf in Huissen en daar moesten de kinderen al jong de handen uit de mouwen steken. "We hebben thuis altijd meegeholpen, zowel in de kassen als in onze thuiswinkel. Wij zaten in de groenten, maar er waren ook de nodige ooms en neven die met fruit bezig waren. Zo hebben we het hele pakket wel leren kennen. Ik heb van heel jong af aan steeds beweerd dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen. Dat moest ook wel want ik had drie oudere broers. Voor het bedrijf van pa en ma kwam ik dus niet in aanmerking. Een neef van me had een groentezaak, daar hielp ik regelmatig mee en dat vond ik leuk."

Amper 21 geworden stapte Peter van Aalten zelf in zaken. Met een eigen vrachtwagentje ging hij groente en fruit uitventen. "Ik deed dit in de regio Lichtenvoorde/Harreveld/ Zieuwent. De vrachtwagen werd ingeruild voor een Duitse SRV-wagen, best luxe eigenlijk. Als 'De Huussense Groenteman' stond ik goed bekend. Een gevarieerd assortiment en kwaliteit vormden de basis en dat is nog altijd zo."

Als vakman verzorgde en verzorgt Peter van Aalten uiteraard de eigen inkoop. Gesneden rauwkost betrok hij de laatste jaren van Gerard Mulder, de voormalige groenteman aan de Ulftseweg. "Toen Gerard 67 werd vroeg hij of ik de zaak wilde overnemen. Dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Op een vaste plek werken is een nieuwe uitdaging, ik kan mijn creativiteit in het vak weer helemaal kwijt. De uitdaging van dagverse producten en het tevreden stellen van klanten is mooi werk."

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com