Ulftseweg 035 a Truus Vermeij

Truus Vermeij

 

Truus Vermeij werd op 28 februari 1931 geboren. Ze had een oudere broer Cor en een zuster Lidy. Het gezin verhuisde naar Silvolde daar werd broer Paul geboren.
Truus ging op jonge leeftijd werken in een kruideniers- en manufacturenzaak in Ulft.
Ze behaalde haar textielbrevet en ging in de hoedenzaak van haar moeder werken.

 

Later begon ze voor zichzelf.

 

De winkel van Truus stond centraal in haar leven, maar ze was ook een gezelligheidsmens.

Ze verkocht graag iets maar wanneer de klant koffie bleef drinken en gezellig praten genoot ze misschien nog wel meer.
Woensdagmiddag ging de winkeldeur op slot en maakte Truus een uitstapje naar Anholt of Bocholt en trakteerde zichzelf op koffie met gebak.


In januari 2013 werd Truus opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen.
Met wat aanpassingen en hulp van de medewerkers van Sensire en veel vrijwilligers kon Truus thuis blijven wonen. Half april ging Truus verder achteruit en werd bedlegerig. Op 16 juni 2013 is Truus Vermeij overleden.

 

2013  Finale uitverkoop. foto Charlotte Wolters

Wies Kat vertelt:  

" Zo'n lieve vrouw. Had oog voor de mensen. Hield af en toe wel mijn hart vast..op de traplift naar beneden en dan op t trapje in de winkel om bij de bovenste schappen te komen. Wat je ook nodig had...Truus had t paraat en wist feilloos alles te vinden in haar bomvolle winkeltje. En anders kon ze het wel bestellen".

Theo Aarnink vertelt:

"Ik kan mij nog herinneren dat ik ( als jochie van een jaar of 8/9 )door mijn moeder naar Truus gestuurd werd om een jas schort te halen maat zoveel. Als ik dan bij Truus kwam en zei welke maat dan vroeg zij “ voor wie is het. Als ik dan zei voor mevrouw Aarnink was het ,” dan moet je die en die maat en dat model met dat motief hebben “. Neem maar mee wat ma mooi vindt houdt ze maar en dan komt ze de andere maar terug brengen".

Film over Truus Vermeij:

https://www.youtube.com/watch?v=kROPqTjrB2o

 

   

 

 

   

 

    

 

 

 

    

 

 

 

 

    

 

Circa 1990 firma Jaartsveld voorziet de Ulftseweg van een nieuw wegdek.

 

Marc Berendsen:

Tante Truus noemde ik haar, mijn buurvrouw. Ik herinner me dat de winkel altijd bomvol was,maar dat ze precies wist waar alles lag. Als ze ging winkelen op de woensdag kwam ze om te vragen om de auto aan de straat te zetten met de neus in de goede richting .... dan was het makkelijker weg rijden

Lidie Wesselink-Keunen:

Ik ging met mijn schoonmoeder geregeld naar Truus moesten mijn kinderen mee dat vonden ze geen straf want Truus had een kast met ritsen op maat en kleur merk Optilon, daar vielen geregeld ritsen onderin dat was voor Truus bukken dus dat waren er vaak nog wat dus gingen hun ze weer op maat en kleur weer terug hangen dat vonden ze een geweldig klusje en intussen oma jurken passen

Patricia Cremer

Herinner me de winkel erg goed! Het stond bom vol en Truus wist precies waar alles lag. Heel mooi houten kastje waar alle klosjes garen in stonden! En als kind kregen we van de Sint altijd een nachtpon, die we vaak daarna om ruilden voor een ander motiefje… werd nooit een probleem van gemaakt!

Thea Kapelle Egging

Ja Truus markante vrouw. Op haar winkel kwam de hele Achterhoek af. Zo ook mijn moeder en ik ging met haar mee. Ze had altijd de juiste kleding voor mijn moeder, en we hebben heel wat kopjes koffie gedronken. Truus kende zoveel mensen en wist precies wie familie was van elkaar. En in de laatste jaar dat ze winkel nog had is ze door iemand overvallen in de winkel om geld. Weet niet precies welk jaar. Wat een laffe daad.

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com