Ulftseweg 087, Pand Hendré na het faillissement in 1982

Op 3 november 1982 werd het faillissement van machinefabriek Hendré uitgesproken.

Het gebouw aan Ulftseweg 87 in  Silvolde werd verkocht aan R & F Vastgoed uit Dinxperlo (R. & F. staat voor Roncken en Föcking). Roncken verkocht zijn deel door aan De Rijke van Raket meubelen. Föcking begon een meubelwinkel in het pand.

Het plan was een meubelwinkel "de Prijzenklopper" te vestigen in het pand maar dit stuitte op felle weerstand bij de gevestigde meubelhandel en een jaren durende rechtszaak met de heer Hofman van de aan de Ulftseweg 81 gevestigde meubelhandel volgde. Hofman vond dat een meubelwinkel op het industrieterrein oneerlijke concurrentie was ten opzichte van zijn bedrijf. In 1986 kwam er een einde aan de zaak tussen Hofman en Föcking. Föcking verkocht de zaak aan Johny Verheij en ging zelf in Dinxperlo en Ierland verder met zijn bedrijfsactiviteiten.

Periode Johnny Verhey transportbedrijf.

 

 

Johnny Verheij kocht de gebouwen van Föcking, een halletje links bij de ingang bleef eigendom van Föcking en daar kwam weer onenigheid over voor wat betreft de toegang naar deze hal.

 

 

 

De firma Verheij nam de fabrieksruimten in gebruik. De kantoorruimten werden verhuurd aan Gelko tegelhandel en Gremaro meubelen. Na het vertrek van Gelko nam Hans van den Hurk de ruimte over.

 

Sinds 2015 is het pand gedeeltelijk in gebruik bij:

Het verhaal over Monique Goossens leest u op Silvoldepedia, de link is:

www.silvoldepedia.nl/index.php?hodgepodge


 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com