Groente en fruit

Peter van Aalten

Foto: Charlotte Wolters

Ulftseweg 6
7064 BD Silvolde
T 03 15 32 34 49
www.vanaaltenagf.nl


 

De werkzaamheden van Van Aalten Groente en Fruit omvatten: winkelverkoop, verkoop op  weekmarkten en standplekken, levering aan zorginstellingen, woongroepen, werkfruit bij bedrijven, kinderdagverblijven, slagerijen, horeca en cateringbedrijven.

Peter van Aalten is geboren in Huissen en werkte ruim vijf jaar bij zijn vader op de boerderij annex tuinderij. Hij haalde in de avonduren het vakdiploma Marketingmanagement voor de groentehandel.

Amper 21 jaar begint hij zelfstandig met het uitventen van groente en fruit. De inkoop is in het begin rechtstreeks bij tuinders. Hij deed dat in de regio Lichtenvoorde/Harreveld/ Zieuwent. De vrachtwagen werd ingeruild voor een Duitse SRV-wagen. Hij stond bekend als 'De Huussense Groenteman'.

In 1987 verhuist Peter met zijn vrouw naar de Boterweg in Silvolde en heeft zijn venterswijken en standplaatsen in Harreveld en Lichtenvoorde. De venterswijken verdwijnen langzamerhand en hiervoor komen standplaatsen op de markten in Aalten, Lichtenvoorde, Gendringen en Varsseveld in de plaats. Verdere standplekken zijn in Westendorp, Halle en Zieuwent.

1 juli 2011 nam hij de winkel van Gerard Mulder (67) aan de Ulftseweg 6 over.

Anno 2018 werken in het bedrijf: Schoonzoon Bart Schnieder, Sandra Tuenter, Gusta Cornelissen, Carmen Wolters, Ellen Sonderen en Frija Spronk.

De inkoop rechtstreeks bij tuinders is al lang niet meer en in 2010 stopten de veilingen. Inkoop is nu bij de AGF groothandel en een aardappelgroothandel.

Bart Schnieder neemt de markten en standplekken voor zijn rekening. Peter stuurt het bedrijf aan en werkt mee in de winkel. Hij heeft noch steeds moeite met het afscheid nemen van het buitenleven en het werken binnen vier muren.

Volgens Peter is er sinds het verplaatsen van de weekmarkt in het centrum van Silvolde te weinig ruimte voor handelaren en publiek.

Peters favoriete dier is een herdershond.

01-02-2018

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com