Autobedrijf Motorenrevisie Van Giersbergen

Peter van Giersbergen

Terborgseweg 66
7064 AH Silvolde
T 03 15 32 31 64
www.petervangiersbergen.nl

door: Robbie Wolters

Revisie van historische automobielen en motorfietsen.

Peter van Giersbergen is geboren aan de Rekhemseweg in Doetinchem en verhuisde vaak in zijn jeugd.

Na de lagere school ging hij naar de Bluemersmavo in Silvolde en het Ludgercollege in Doetinchem, maar kon op beide scholen niet aarden. In zijn vrije tijd werkte hij bij zijn oom in Doetinchem in het Dumphuis en café de Kruisberg.

Vanaf zijn prille jeugd sleutelde hij aan zijn step en vervolgens aan zijn fiets en bromfietsen. Een gewild object was ook de Triumph TR 6 sportwagen, die hij op zijn 17e kocht en nog altijd bezit.

Vader Jan regelde een baan voor hem bij Keizer Motorenrevisie in Doetinchem. In dit bedrijf werden hoofdzakelijk Mercedes motorblokken gereviseerd. Na enkele jaren begon Peter het werk eentonig te vinden. In de avonduren repareerde hij motorblokken voor vrienden en bekenden.

Hij vestigde zich in Terborg aan de Silvoldseweg naast het kerkhof in het pand waar eerder loodgieter Frits Marriet zijn werkplaats had. Toen de mogelijkheid zich voordeed begon hij zijn eigen bedrijf en zocht zijn uitdaging in steeds complexere motorblokken. Peter is een autodidact en verwierf zich de kennis van revisie van speciale motorblokken zelf. Zijn liefde ging uit naar motorblokken van race auto’s en -motoren. Hoe complexer hoe mooier!

Een grote uitdaging was de restauratie van het motorblok van een vooroorlogse Bentley. Samen met Theo Tangelder van het landbouwmechanisatiebedrijf in Silvolde heeft hij een vooroorlogse auto van het merk Stutz met een straight 8 cylinder motor in lijn gerestaureerd. Aanvankelijk wilden ze de auto doorzagen en er een cabriolet van maken, totdat zij begrepen dat het een vrij zeldzaam exemplaar is.

In 1998 verhuisden zijn ouders Jan en Annie naar de Berkenlaan in Silvolde en kwam Reijerinks molen aan de Terborgseweg in Silvolde leeg te staan.
Zie Molendatabase

Peter restaureerde samen met zijn vrouw de molen en ze bouwden er een woonhuis naast. Het bedrijf werd uitgebouwd en er zijn momenteel vijf personeelsleden.

Muziek is één van zijn hobby’s.

Hij treedt op met de bluesband Left hand thread (tegen de draad in), waarin hij basgitaar en mondharmonica speelt.

Hij begon als motorcrosser en hij deed op latere leeftijd succesvol mee in de 350 cc klasse van de Historic TT race in Assen. Zijn favoriete motormerk is Ducati. Al zijn crossmotoren heeft hij bewaard.

Hij houdt zijn conditie op peil met mountainbiken.

 

26-02-2018

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com