vereniging Willem Tell

www.willemtell.net

Schuttersvereniging Willem Tell is opgericht in 1898 door aanzet van een paar kroegbazen. Dit om het organiseren van een "kermis". Meer dan honderd jaar later is de schuttersvereniging uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen in de gemeente. De vereniging telt honderden leden. De meeste leden zijn passief lid. Dit alleen om met de kermis mee te mogen schieten op de vogel. Diegene die de romp naar beneden haalt mag zich "kermis" koning van dat jaar noemen. Hier zitten geen verdere verplichtingen aan verbonden.

De vereniging is onderverdeeld in verschillende afdelingen. De Drumfanfare, de Vendeliers en de schietsport. Buiten deze afdelingen zijn er ook nog een aantal andere leden actief die zeer belangrijk zijn voor de vereniging. Denk hierbij aan de commandant en de tamboer-maître, de schutters (niet te verwarren met de afdeling schietsport), de vaandeldrager en natuurlijk Willem Tell zelf met zijn zoon (of dochter). Dit geheel vormt het Keurkorps (buiten de afdeling schietsport).

Het grootste evenement dat parallel loopt met de schuttersvereniging is de jaarlijkse kermis. Dit wordt georganiseerd door de schuttersvereniging in samenwerking met de kasteleins van Silvolde.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com