Gerrit Vossers

Weerstation Lichtenberg

Lichtenberg 6
7064 LH Silvolde
T 03 15 64 12 02
g.vossers@oude-ijsselstreek.nl
www.weerstation-lichtenberg.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

15 maart 2023


Zo zut er now uut op 15 meert 2023. 
Dit wil e vertellen:
POAH, het mot echt anders,
dus iedereen gaon stemmen
op woensdag 15 maart
BBB Gelderland lijst 14 nummer 37

Hallo Gelderland.

Mijn naam is Gerrit Vossers en ik sta op plek 37 op de provinciale kandidatenlijst van BBB Gelderland.

Al sinds de eerste dag vanaf mijn geboorte in 1962, woon ik in de Achterhoek, in de plaats Silvolde. Ik ben getouwd en wij hebben 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in het weer en doe dagelijks een weerpraatje voor een aantal lokale omroepen.

Wij fokken jongvee op, en ik maai in de periode van april tot en met november voor een hovenier in Velp. Dit maaien gebeurt bij particulieren, bedrijven en instellingen in de Achterhoek en Liemers. Daarnaast ben ik grafdelver van een aantal begraafplaatsen en doe ook tevens het onderhoud van het kerkhof. Verder laat ik op zondags de klokken luiden want ik ben koster van de kerk in Silvolde. In de avond uren ben ik vaak actief voor de lokale partij DEPB in de Oude IJsselstreek die bondgenoot is van BBB.

Een  aantal jaren geleden ben ik lid geworden van BBB en heb me ook opgegeven als vrijwilliger voor de partij. Van het een komt soms het ander en nu sta ik op de lijst van BBB Gelderland.

Wij wonen met ons allen in een prachtige provincie en dat moet ook zo blijven. Mooie dorpen en steden en ook een uniek buitengebied waar het heerlijk wonen, werken en recreëren is. Een buitengebied waar wij zuinig op moeten zijn. Dit houdt niet in dat het buitengebied op slot moet. Uitkopen van boeren dat is niet de oplossing. De boeren zijn de beheerders van ons landschap en produceren ons voedsel. Betaalbare woningen voor starters maar ook de midden klasse blijft een probleem. De aannemers willen wel bouwen maar de overheid met al haar regelgeving is vaak zelf de grootste vertrager als het op woningbouw aankomt.

De Noordtak, openbaar vervoer, leefbaarheid, energie, om er zo maar een paar te noemen, zijn allemaal dingen waar ik mij zorgen over maak. Dagelijks spreek ik veel mensen en weet wat er leeft. Er moet wat veranderen want zo als het nu gaat komen we er niet. Wij moeten met ons allen weer terug naar het “oude normaal”. Daarom voel ik mij thuis bij de BBB, waar de “menselijke maat” wordt gehanteerd. De lijst van BBB Gelderland met een mooie groep mensen die een luisterend oor hebben en vinden dat een persoonlijke contact met iedere burger belangrijk is.

=====

Robbie Wolters in gesprek met Gerrit Vossers:

Gerrit Vossers is geboren in Silvolde en woont met echtgenote Everdien in het ouderlijk huis op De Lichtenberg. Gerrit is zeven dagen per week in de weer. Ook met het weer. Globaal heeft hij vier functies: boer, weerman, politicus en grasmaaien..

De boerderij was een bedrijfsopvolging van  zijn ouders. Gerrit is agrarisch ondernemer en fokt jong vee op. De kalfjes komen als ze 10 dagen oud zijn en met 15 maanden worden ze drachtig. Als ze twee jaar zijn en het eerste kalf hebben gehad gaan ze naar de veehouder terug. Hij is zeven dagen per week dagelijks gemiddeld vier uur bezig met werk op de boerderij.

Voor het weerstation spreekt hij van huis uit het weerbericht in of gaat ‘in zijn goede broek’ op locatie voor tv. Hij werkt voor Radio Aalten, tv Gelderland en Regio8. Op zondag is hij te beluisteren in het programma Um de proemenpot vanuit Borculo. Hij haalde het landelijk nieuws met de presentatie van het weerbericht toen er drie trekkers van het merk John Deere voorbij kwamen. Hij onderbrak het weerbericht met: “Hey daor hei un John Deere trekker, das un mooi ding. Poah das mien merk en nog een 6320. Helemoal good.” Everdien zorgt dat hij dagelijks op tijd met het weerbericht begint: “Gerrit hol de tied in de gaten ie mot zo veur de radio.” Beiden verzorgen rondleidingen op de boerderij en in het weerstation.

Gerrit was fractievoorzitter van de politieke partij Lokaal Belang en behaalde bij de afgelopen raadsverkiezingen 850 voorkeursstemmen. Hij is realist en wil zich inzetten voor de boeren en daar is bij Lokaal Belang geen ruimte voor. 
Op 17 mei 2022 stapt Gerrit Vossers over van Lokaal Belang naar DorpEnPlattelandBeweging (DEPB)

=====

Gerrit: "Na vele jaren raadslid te zijn geweest voor Lokaal Belang heb ik onlangs het besluit genomen om te stoppen en mijn lidmaatschap van de partij op te zeggen. Lange tijd voelde ik me verbonden met Lokaal Belang, maar ik kan me steeds minder vinden in de koers die de partij voert.

Ik ben destijds vooral de politiek ingegaan om in zaken die ik belangrijk vind het verschil te kunnen maken. Dan doel ik vooral op het besturen van de gemeente en politiek bedrijven waarbij voldoende rekening wordt gehouden met de belangen van onze boeren met als uitgangspunt een goede toekomst voor zowel boer als burger op ons mooie platteland.

Dit vind ik wel in de standpunten van de DorpEnPlattelandBeweging, de tweede partij in onze gemeente, hetgeen ook blijkt uit mijn reeds langer bestaande lidmaatschap van BBB (BoerBurgerBeweging). Ik onderschrijf het partijprogramma van zowel BBB op landelijk niveau als DorpEnPlattelandBeweging in de gemeente Oude IJsselstreek.

Gezien het vertrouwen dat veel kiezers mij hebben gegeven bij de verkiezingen is mijn wens om mijn zetel te behouden en mee te nemen naar de fractie van DorpEnPlattelandBeweging om zo recht te doen aan het vertrouwen van de kiezers die op mij hebben gestemd".

=====

Gerrit Vossers was koster bij de Protestantse Gemeente Silvolde tot 2021. In de volksmond werd Gerrit de klokkenluider genoemd. Elke zaterdag om 15.00 uur wordt de klok geluid. Het is een oud gebruik dat de gemeenteleden wil mededelen dat de zondag in aantocht is. De kerk en de omgeving zijn onlangs flink opgeknapt. In de kerk worden ook regelmatig concerten georganiseerd. De toren is in de zomerperiode dagelijks geopend en in de hal is een vitrine waarvan de inhoud regelmatig wisselt. 


10 mei 2022 #POAH, ging weer mooi vandaag. Gresmaaien bij Rijnstate in Zevenaar veur Biljoen Groen & Liemers Hendriks met un echte John Deere van GroeNoord

 

Gerrit is beheerder van de begraafplaats aan de Terborgseweg, een grote wens is nog om enkele monumentale graven onder handen te nemen 

 


Grei in de Wei
Stichting Lipoedeem organiseert 1x in het jaar een rommelmarkt
rondom de boerderij van Vossers. Grei in de wei. De opbrengst
komt ten goede voor patiënten met Lipoedeem, omdat
de behandelingen niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

 


overzichtsfoto "Grei in de Wei 2022"
Bron: jouw dronespecialist.

Poah - Lamborghini

Berdy wint rondrit met Gerrit Vossers in de ‘Poah-Lamborghini’

11 okt 2021 Door Luuk Stam voor Gelderse Post Oude IJsselstreek   

SILVOLDE – Op de wegen rondom Hengelo was zaterdagmiddag een bijzonder opvallende wagen te aanschouwen: een snelle Lamborghini in de kleuren van een John Deere-trekker. Wie goed oplette, ontdekte achter het stuur niemand minder dan weerman Gerrit Vossers uit Silvolde. Naast hem de Hengelose Berdy Buunk, één van de abonnees van het onlangs gelanceerde YouTube-kanaal van de weerman.

Tien van de volgers van Vossers mochten dit weekend na loting plaatsnemen in de bolide met voorop het opschrift ‘POAH’. Buunk was één van de gelukkigen. De weerman kwam de Hengelose thuis ophalen voor een zonovergoten ronde via Vorden, Ruurlo, Veldhoek en circuit de Varsselring. “Het was super gaaf”, reageerde Buunk na afloop. “Wat een auto, wat een geluid en wat een snelheid!”

Genieten
Vossers – die zelf liet weten ook erg te genieten van de rondritten – moest de Lamborghini na twee dagen wel weer inleveren. De auto is eigendom van Frank Huijink uit Doetinchem en Marwin Melis uit Arnhem, twee van zijn trouwe volgers. De mannen gaven de wagen speciaal voor een rondrit door Europa de John Deere-kleuren om zo hun favoriete weerman uit de Achterhoek te promoten.

De Silvoldenaar kreeg in 2013 landelijke bekendheid door een filmpje waarin twee John Deere-trekkers langsrijden terwijl Vossers op een rotonde het regionale weerbericht staat voor te lezen. “Poah, da’s mien merk!”, roept hij enthousiast uit bij het passeren van de eerste trekker. “En nog één! Een 6320!” De video is honderdduizenden keren bekeken. ‘Poah!’ groeide uit tot de lijfspreuk van Vossers.

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com