Wienand Dunnewind

 

Wienand Dunnewind (26) had als klein jochie al een paar bultjes achter het huis liggen. Maar toen bijna 2 decennia geleden de Fietscrossclub IJsselcrossers uit Doetinchem ging verhuizen van het Vredestein complex naar de woonwijk Oosseld kwam er letterlijk een BMX baan in de achtertuin te liggen van de toen nog Doetinchemmer. Wienand maakte daarna nog een verhuizing mee van de club naar de huidige locatie. Sportpark Zuid. Waar hij nu een van de onmisbare krachten is bij de vereniging. Trainingen geven aan de jeugd doet hij graag.

De inmiddels Silvoldenaar werkt nu 7 jaar bij van Balverven tweewielers als Fietstechnicus in Silvolde.

Wienand: “Sinds ik bij van Balveren tweewielers werk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Vanuit mijn passie voor de fietscross help ik heel graag anderen met hun materiaal.”

Wat die passie precies is, zegt Wienand: “Het is toch vooral de kick die je krijgt tijdens een race. Mijn techniek en beheersing train ik altijd met veel plezier.”

Pumptracks

Wienand: “het mooie van pumptracks is dat het voor iedereen geschikt is. Jong en oud, man en vrouw. Skateboards, loopfietsen, skeelers, stepjes, BMX en ATB. Een pumptrack in de buurt zou fantastisch zijn. Dan kan ik elk moment van de dag even met mijn fiets een paar rondjes doen. Bij de fietscrossclub ben je toch altijd aan de tijden gebonden.

En je kunt elkaar daar mooi uitdagen om nieuwe dingen te proberen en vervolgens je eigen grenzen verleggen.”

“Tijdens de Pumptrack Tryout Silvolde valt mijn werk en mijn sport samen. Wij als team bij Van Balveren Fiets & Fitness zijn er trots op dat dit georganiseerd kon worden met een top team aan mensen!”

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com