Prins Bernhardstraat 046, Winkelhorst

Irma en Miel Winkelhorst

foto:  Egbert Hermsen

 

Het bedrijf is gesloten per 10 juli 2021.


Irma en Miel Winkelhorst. (Foto: Roel Kleinpenning )
Sluiting 30 juni 2021
 

Winkelhorst Ledermode sluit Silvoldse vestiging

29 jun 2021,  door Marcel van Berkum voor Oude IJsselstreek vizier

Silvolde - Zeg Silvolde en je zegt Winkelhorst Ledermode & Lederwaren. Meer dan 60 jaar is de speciaalzaak er gevestigd. Binnenkort niet meer. Eigenaren Miel en Irma Winkelhorst sluiten de winkel aan de Pr. Bernhardstraat. Dit weekend begint de opheffingsuitverkoop. De vestiging Winterswijk blijft open.

In 1957 begon Johan Winkelhorst samen met zijn vrouw Jo een bedrijf in ledermode aan de Pr. Bernhardstraat. “Mijn vader was vertegenwoordiger in fietsaccessoires, zoals fietstassen en kettingkasten”, vertelt Miel Winkelhorst. “De eerste leren jassen, die hij verkocht waren lange bromfietsjassen. Van die zware, die je zo rechtop kon zetten.” De zaken liepen goed en na enkele jaren werd even verder in de straat een woonhuis en magazijn gebouwd. In 1988 nam de 24-jarige Miel de zaak over. En al snel daarna kwam zijn vrouw Irma er ook bij. Onder hun leiding werd het bedrijf uitgebouwd en werden meer winkels geopend. In Silvolde kwamen veel Duitse klanten en dat zorgde voor opstoppingen van witte nummerborden. Langzaam maar zeker werd de clientèle de laatste jaren minder. “Leren jassen raakten uit de mode en we zijn ons meer gaan toeleggen op lederen accessoires en reisbenodigdheden zoals koffers en tassen.” Er bleven nog twee vestigingen over: Silvolde en Winterswijk. Winkelhorst besloot eind 2018 Silvolde om te vormen tot een outlet. En toen kwam corona en moesten de winkels sluiten. “Winterswijk draait momenteel prima. Er staat een goed team onder leiding van Irma, maar in Silvolde is de loop eruit”. Dat deden Miel en Irma tot hun spijt besluiten te stoppen.

Winkelhorst Ledermode heeft al die jaren veel voor de Silvoldse gemeenschap betekent en vooral voor Sportclub Silvolde als shirtsponsor van eerste en lagere elftallen.

Het winkelpand zal worden verbouwd tot woonhuis. Maar eerst kan men er nog terecht voor een opheffingsuitverkoop. “Alles gaat weg met mega kortingen”, zegt Miel.
De opheffingsuitverkoop is vrijdag en zaterdag 2 en 3 juli en 9 en 10 juli van 9.30 tot 16.00 uur 2021.

========

10 - juli 2021 door Robbie wolters

In 1957 begon Johan Winkelhorst samen met zijn vrouw Jo een bedrijf in ledermode aan de Pr. Bernhardstraat 50 in Silvolde. In 1964 verhuisde de onderneming naar een pand even verderop op Pr. Bernhardstraat 46 met een woonhuis, winkel en magazijn. Tot op heden is het bedrijf er gevestigd. Een groot deel van de klantenkring kwam in de tachtiger en negentiger jaren uit Duitsland.

Zoon Miel Winkelhorst overwoog aanvankelijk om wiskundeleraar te worden. Maar het liep anders. Hij volgde de detailhandelsschool en werkte daarna, tot 1987, bij HIJ Mannenmode, het latere WE. In 1988 nam Miel, op  24-jarige leeftijd, de zaak over. Hij opende in 1999 een tweede winkel in Winterswijk. Later volgden filialen in Arnhem en Ulft, die inmiddels weer zijn gesloten.

Samen met zijn echtgenote Irma bestiert Miel Winkelhorst de twee winkels met een ruim assortiment aan lederen jassen voor dames en heren. Daarnaast koffers, tassen, rugzakken van gerenommeerde merken. Ook zijn er kleinere lederwaren zoals portemonnees, riemen e.d. te vinden. Voor de kinderen zijn er ook kindertrolleys en rugzakken. Van oudsher geldt Winkelhorst als het adres bij uitstek voor lederen kleren, maar dat maakt anno 2018 nog maar circa 25 procent van het assortiment uit.

Miel werkt met leveranciers uit China, India, Pakistan en Italië. Met vier andere collega-ondernemers gaat hij regelmatig naar Parijs om inkopen te doen.

Winkelhorst Ledermode & Lederwaren heeft 3 parttime personeelsleden. Beide vestigingen werken regelmatig met stagiaires, die een opleiding Detailhandel of Verkoopleider/Bedrijfsleider volgen. Miel en Irma Winkelhorst werken nog steeds met veel plezier in hun bedrijf en zien elke dag weer uitdagingen. Ze noemen het ‘een prachtig vak’.

Miel en Irma zijn gehecht aan Silvolde en wonen er nog steeds met veel plezier. Evenals vader Johan is Miel altijd nauw betrokken geweest bij Sportclub Silvolde. Hij noemt dan ook ‘voetbal kijken’als een hobby. Daarnaast wandelen, vakanties en golfen.

10-07-2018

 

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com