Fysiotherapie Wynia en Tannemaat

Foto: Roel Kleinpenning

Fysiotherapie Wynia & Tannemaat
Markt 2a
7064 AZ Silvolde
Tel:       03 15  61 76 60
Mail:     info@wyniatannemaat.nl
Web:     www.wyniatannemaat.nl

'Geïnteresseerd in hoe menselijk lichaam werkt'

Door Carla van der Meer voor Oude IJsselstreek Vizier wo 11 sep 2019

 "Ik was altijd al geïnteresseerd in hoe het menselijke lichaam functioneert", zegt Wilco Tannemaat, die samen met Menno Wynia het maatschap Fysiotherapie Wynia & Tannemaat vormt. "Ik wilde ook graag met mensen werken, en zo ben ik bij fysiotherapie uitgekomen."

"Ik had ook altijd al interesse in mensen", vertelt Menno Wynia. "Via mijn broer heb ik interesse gekregen in fysiotherapie. Hij deed deze studie en daarvoor moest hij oefenen en dat deed hij op mij. Ik voetbalde en had nog wel eens blessures. Daarvoor kreeg ik ook fysiotherapie. Het leek mij ook leuk om hiermee verder te gaan. Ik wil mensen van hun klachten afhelpen. Onze moeder deed toen al kinderfysiotherapie, maar als kind kreeg ik daar niet zoveel van mee. Dat is niet zozeer van invloed geweest op mijn keus, denk ik. Maar ik denk wel dat mensen helpen altijd wel centraal gestaan heeft in ons gezin en dat dit van invloed is geweest om te kiezen om met mensen te werken."

Extra handjes

De moeder van Menno, Ciska Wynia is in 1988 in Sinderen met haar praktijk voor fysiotherapie gestart. In 1998 is Menno bij in de praktijk gekomen. Hij behandelt voornamelijk volwassenen. "We konden wel wat extra handjes gebruiken en in 2002 heb ik Wilco, een studievriend van mij, gevraagd om bij in de praktijk te komen", zegt Menno. In 2009 werd de locatie in Dinxperlo geopend. Dit jaar is de locatie van Sinderen verhuisd naar Silvolde. Ciska is uit het maatschap getreden, maar ze werkt nog steeds in de praktijk, waar ze kinderen behandelt.

Afwisselend werk

"Het werken in een praktijk past het beste bij mijn beeld van fysiotherapie", laat Wilco weten. "Tijdens mijn studie heb ik op verschillende plekken stage gelopen, zoals in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, maar de diversiteit van een praktijk spreekt mij het meest aan. We doen onder andere algemene fysiotherapie, shockwave therapie, dry needling, longfysiotherapie, echografie, EPTE elektrolyse therapie, diabetesfysiotherapie en kaakfysiotherapie. Elke fysiotherapeut in ons team heeft een bepaalde specialisatie. Ook vinden we het belangrijk dat er een klik is tussen de mensen en de fysiotherapeut. We zien hier mensen met allemaal verschillende klachten en mensen van alle leeftijden, van baby's tot hoogbejaarden. Dat maakt het werk heel afwisselend."

 

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com